Positiivne ja negatiivne näide kasutatavusest veebis 

Kasutatavuse hinnang on väga tähtis praegu, sest see määrab kas sa tulevikus küllastad seda veebilehe või kasutad konkreetset äpp-i. 

Väga hästi tõi välja kasutatavuse kriteeriume Jakob Nielsen. Üks nendest kriteeriumidest on meeldejäävus. Minu arust meeldejäävus on praegu väga aktuaalne, sest on sellised olukorrad kus sa kasutad palju erinevaid äppe/lehekülge ja seetõttu kasutad igat rakendust harva. See tähendab, et sa kasutad neid võib olla kord kuus ja siin on tähtis, et  sa ei alustaks tühjast lehest vaid nii, et sa kasutaksid seda iga päev. Ja kui sulle ei tule meelde, kuidas seda kasutada siis lõpuks sa loobud ja otsid alternatiivi. Näiteks, toidukaupade tellimine. On sellised, kus teed e-poe lahti ja peaaegu kohe paned kinni, sest sul on vaja kiiresti tellida aga sa ei saa seda teha, sest et ei mäleta kus leida vajalik toode. 

Teine kriteerium on veakindlus. Kõikidel kasutajatel on erinev tase ja kogemus ja sellepärast see on väga tähtis, et oleks võimalus kontrollida ja parandada ennast. Minu arust, enamus lehekülge/äppe, mida ma olen kasutanud on hästi tehtud. Ikka küsitakse alati enne kui midagi kinnitad, kas sa ikka soovid seda teha. Või on võimalus seda kontrollida ja vajadusel parandada oma vigu. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist