IT-lahendused

 Tehisintellekt (AI)  1950 - ...

Tehisintellekt on uuritud aastakümneid ja nüüd on nägemus tundmatute objektide intelligentsuseks muutmisest järk -järgult reaalsuseks saamas. Tehisintellektil põhinevad uuendused tulevad nüüd turule ja saavad kiiresti suureks osaks meie igapäevaelust.
Tehisintellekt abistab inimesi ja saab ülesannetega laitmatult hakkama, ilma mugavust katkestamata. Ükskõik, kas äratuse seadmiseks või millegi olulise meeldetuletamiseks või lemmik muusika esitamiseks või üldiste uudiste lugemiseks või telefoni leidmiseks, saab tehisintellekt ülesande mugavamaks ja nutikamaks muuta.
Eelmise aasta väljaanne Amazon Echo Dot, häälkäskluste süsteem, reageerib mitmesugustele häälkäsklustele, et aidata teil lahendada arvukalt igapäevaseid ülesandeid. Dot on tehisintellektiga toitev 360-kraadine kõlar, millel on kaugvälja kõnetuvastussüsteem.
Lisaks Amazon Echo -le andis Google välja ka nutika tehisintellekti nimega Google Home. Sisseehitatud Google'i assistent integreerub kõigi Google'i teenustega, nagu Google Maps, kalender, Gmail ja palju muud.
Nüüd võimaldab süvaõpe tehisintellektil treenida masinaid ja saavutada täpsust paljudes praktilistes rakendustes. Paremad filmisoovitused, isesõitvad autod ja tervishoiuteenuste ärahoidmine on tehisintellekti intensiivsel integreerimisel vähe populaarsemaid rakendusi.
New Yorgis asuv Clarifai on veel üks tehisintellektipõhine ettevõte, mis paistab silma visuaalse äratundmisega, lahendades nii ettevõtetele kui ka arendajatele reaalseid probleeme. Kõige arenenumatele masinõppesüsteemidele ehitatud ja puhta API abil hõlpsasti juurdepääsetav Clarifai annab arendajatele üle kogu maailma võimaluse luua uue põlvkonna intelligentseid rakendusi. Kuigi Google ja Nvidia on selle märkimisväärsed investorid, meelitas see kliente nagu Buzzfeed ja Unilever. Varem töötas Clarifai välja ka üleannetu sisu moderaatori, reisipiltide logija ja toidutuvastuse mooduli.
New Yorgis asuv Galaxy on haiguste luureplatvorm, mis on suunatud tervishoiule, kindlustusele ja farmaatsiale. Nende eesmärk on luua klassikaline sektor- AI. Töötades eraõiguslike, reguleeritud tervishoiu andmekogumite kallal, aitab Galaxy arstidel patsientide andmetes haigusmustreid paremini näha. Lisaks võib see aidata kindlustusseltsidel kulusid hallata. Eriti farmaatsia jaoks töötab Galaxy välja tehisintellekti mootori loomisega, mis muudab uute ravimite avastamise kiiremaks.

Allikas:https://interestingengineering.com/top-7-technology-trends-in-2017-moving-faster 

ERP 1990 

ERP (Enterprise resource planning) on ettevõtte ressursside planeerimise lahendus. ERP tüüp sõltub sellest, mida organisatsioonid kasutavad igapäevase äritegevuse, näiteks raamatupidamise, hangete, projektijuhtimise, riskijuhtimise ja tarneahela toimingute haldamiseks. Täielik ERP -komplekt sisaldab ka ettevõtte tulemuslikkuse haldamist, tarkvara, mis aitab planeerida, eelarvestada, prognoosida ja aru anda organisatsiooni majandustulemustest.
ERP -süsteemid ühendavad paljusid äriprotsesse ja võimaldavad nende vahel teostada andmevoogu. ERP -süsteemid kõrvaldavad andmete dubleerimise ja tagavad andmete terviklikkuse ühe tõeallikaga.
Tänapäeval on ERP -süsteeme tuhandeid igas suuruses ja kõikides tööstusharudes juhtimise jaoks üliolulised. Ettevõtetele on ERP sama hädavajalik kui elekter, mis hoiab tulesid põlema.

 Allikas https://www.oracle.com/erp/what-is-erp/

COBOT 2008

Koostöörobotid ehk kobotid on arenenud äärmiselt kiiresti ja edukalt. Alles kümme aastat tagasi tekkis arenev tehnoloogia skeptiliselt, tänapäeval esindavad koobotid kõige kiiremini kasvavat tööstusrobootika segmenti. Arvestades robootika uuringute viimaseid põnevaid suundumusi, eeldatakse, et nende edu kasvab.

2008. aastal avaldas Taani tootja Universal Robots UR5, kooboti, mis võiks ohutult koos töötajatega tegutseda, välistades vajaduse turvakaaridesse paigutamiseks või piirdeks. Uus robot aitas käivitada paindlike, kasutajasõbralike ja kulutõhusate koostöörobotite ajastu. Need andsid isegi väikestele ja keskmise suurusega tootjatele võimaluse automatiseerida oma rajatisi, investeerimata kulukatesse tehnoloogiatesse või tootmisettevõtete täielikku ümberehitamise.
Nagu kogu revolutsiooniline tehnoloogia, kohtas ka töötlev tööstus koboteid esialgu märkimisväärse skepsisega. Paljud tehase juhid pidasid neid tehnoloogiliseks imeks, kuid seadsid kahtluse alla võimaluse integreerida need tegelikku töökeskkonda. Tänapäeval on aga tööstuslike kobotite turu aastane kasvumäär 50% ja hinnanguliselt jõuab see 2020. aastaks 3 miljardi dollarini.

Allikas https://www.mhlnews.com/technology-automation/article/21124077/a-brief-history-of-collaborative-robots

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist