Tarkvara arendus- ja ärimudel

Tarkvaraarendus mudelitest meeldib kõige rohkem Lean mudel, sest tundub kõige kulusäästlikum mudel. Võimalikult minimaalse ajaga maksimaalse eesmärgini. Selle mudeli printsiip algab kaoaja elimineerimisest. Mis on täiesti loogiline tarkvara arenduses. Sest kuidas on võimalik arendada tarkvarat, kui tema hetkeolukorral ta ei tööta korrektselt. Juba selles sammus toimub arendus. Järgmine samm - õppimine ja tihe koostöö kliendiga. Nii saab minu arust vältida mitte vajaliku tööd ja samas jõuda sinna, kuhu klient soovib. Aga vahest see just võib takistada, kui klient hakkab mõtlema ja selliseses mudelis klient võib muuta suunda võrreldes alguses oleva suunaga. 

Järgmine samm - otsusta võimalikult hilja ja faktide põhjal. Iga otsus võiks põhineda fakti põhjal ja argumenteeritud, sest üks väike muutus võib tekitada suurt probleemi. 

Tähtis tarkvara arenduses on ka motiveerida tiimi nii nagu igas projektis, igal pool kus töötavad inimesed neid on vaja motiveerida. Sest kõik toimub virtuaalsel kujul, arendaja ei saa seda katsuda ja proovida nagu torti. 

Kindlasti, et klient saaks täies mahus kasutusele võtta arendatud tarkvara arendus on vajalik hea integreerimine ja koolitused. 

Ärimudelitest tundub kõige mõistlikum litsentsi iga aastane kuumakse. Sest arendaga teeb koguaeg täiendusi/muudatusi. Ja kui on saav saada rohekm, siis peab veel maksma. 


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist